SEMINAR 2024

  Weekend-seminar  Jeg`ets spirituelle udfoldelse forudsætter en erkendelse af dets iboende opgaver for at frembringer tre-greningens sociale fornyelse

Fredag d. 31.05. kl. 16.30 – søndag d. 02.06. kl. 13.00 

Diane Vincentz     

painting by James Hubbel

Som følge af deltagernes ønsker efter det sidste seminar i marts 2024 vil dette kommende seminar fremstå som en fortsættelse og en fordybelse. Nytilkomne deltagere er velkomne.  I dette kommende seminar er formålet, at vi vil fordybe os i de emne, der er lagt frem i den sidste invitation. Men nye emner vil også være tilføjet. 

Forholdet imellem jeg`ets udvikling og det sociale livs udfoldelse bliver de centrale emner.

Dette emne tages op, fordi samfundets fornyelse kun kan erkendes igennem en iboende forståelse af menneskets egen spirituelle oprindelse.  Trangen til at realisere tre-grening i samfundet opstår på en naturlig måde, når mennesker bestræber sig på at begynder at realisere deres indre spirituelle udvikling.

I seminaret i marts 2024, forsøgte vi at leve os ind i de kræfter, som ligger til grund for menneskehedens fremtræden på det jordiske plan.  De samme kræfter, der ligger bag skabelsen af menneskers fysiske krop samt har fremmet udformningen af menneskets sjæleliv bør manifesteres på verdensplan som kræfter, der er istand til at forvandle samfundet.   

Denne forvandling af det sociale liv er overladt til menneskeheden selv og afventer menneskers egen frie vilje og initiativ.  Forvandlingen kan kun skabes af en på indre frihed bygget erkendelse af de grundlæggende opgaver, det kræves for at tilvejebringe denne forvandling.  Guddommelige væseners kræfter har virket ved frembringelsen af al natur og menneskeliv.  Det er op til mennesket selv til at erkende og frembringe det sociale livs forvandling ud fra en essentiel indre frihed og en sideløbende forståelse af dets eget indre væsen.

I tidligere tidsepoker har guddommelige kræfter kunnet virke igennem indviede mennesker for at kunne lede og frembringe en social forvandling i takt med, det at var nødvendigt for menneskehedens jeg-udvikling. Disse kræfter er idag forstummet.  Idag kan hverken det guddommelige eller de indviede virke uden at være i samklang med menneskers egen frie vilje og initiativkraft med henblik på at kunne manifestere usynlige kræfter i nye sociale former.  Kort sagt: der sker intet uden tilstrækkelig mange menneskers deltagelse.  

Det er både en udfordring, men egentlig også en dyb ære, at den spirituelle verden nu holder sig fuldstændigt tilbage for at give menneskeheden frihed til selv at træde frem og tilvejebringe en menneskeligværdig social forvandling ud fra dens egne spirituelle kræfter. Det er egentlig Michael som spirituelt væsen, der som den eneste blandt hans art af åndelige væsener, tilregner mennesket evne til at gøre dette!

Rudolf Steiner har gjort opmærksom på, at der kun gives èn ”drejebog” for fremtiden –.  Om denne drejebog skal skrives af menneskehedens modstandsmagter eller af Kristus-kræfterne selv ligger i menneskehedens hænder.

Mennesker, som ønsker at gå en indre udviklings – og indvielsesvej vil altid blive ført igennem de stadier, som kaldes imagination, inspiration og intuition – som er dele af denne proces. Imagination, inspiration og intuition er i virkeligheden en forvandling af spirituelle kræfter, der virker i mennesker i både dets fysiske, såvel som dets sjælelige udformning.  Det er op til menneskers eget ansvar på denne udviklingsvej at gribe deres indre menneskelighed på sådan en måde, at det manifesteres i de tre grene af det sociale liv, som kaldes for kulturlivet, retslivet og nærings- ellers produktionslivet.  

Hvis mennesker ikke griber denne opgave og dette forvandlingspotentiale, vil de kræfter, som ellers er til rådighed for fremskridt, blive grebet af de magter, der fungerer som modstandsmagter i forhold til menneskets fremskridt. De vil da få adgang til de samme kræfter, som mennesker har ignoreret og undladt at benytte sig af.

Den såkaldte ”transhumanistiske agenda” kan kun forstås som et svar på, at menneskeheden egentlig befinder sig i en dybt sovende tilstand med hensyn til at tage fat på deres opgaver i det sociale liv. Kræfter til det sociale livs forvandling, som mennesker ikke tager ansvar for i indre frihed, de samme kræfter vil blive brugt til indførelse af  ”New World Order”, en bestræbelse på fuldstændig at udslette menneskets frihedspotentiale ved at ”transhumanisiere” det igennem  tilførelse af ”chips” i hjerne og krop og andere ikke mindere usmagelige foreteelser.

Centralt for begge, både den indre menneskelige og det sociale livs fornyelse, er en opvågning og i krafttrædelse af menneske-jeg`ets væsen.  I seminaret vil vi udforskes og i fælleskab forsøge at manifestere jeg`ets indre svar på den moderne, ikke-humane og eksplosive udvikling i samfundet. 

Oplægget rummer emner som: 

–       Hvor stammer jeg`et fra?  Hvordan står jeg`et i sin nuværende tilstand og konfrontation med det sociale livs fornyende opgaver?

–       Det findes kun en ”drejebog” for det sociale livs harmoniske udvikling. Hvordan gribes denne opgave?

–       Manifestation af de samme kræfter, som fører til imagination, inspiration og intuition i det enkelte mennesker såvel som i samfundets helhed. 

–       Hvor stammer kræfter til det frie åndsliv fra og hvordan udfoldes de?

–       I fællesskab kan vi finde frem til en indre forståelse af retslivets egentlige opgaver.

–       Hvordan kan og skal retslivet virke harmoniserende ind på de ubegrænset egoistiske kræfter, som er i gang med at udslette menneskehedens frie udviklingsmulighed på jorden?

–       Produktionen må indrettes, så den foregår med og for mennesker i indbyrdes udveksling – de opgaver i næringslivets område, som svarer til virkelighedens krav

Tilmelding gerne senest på 20 maj hos Mona Sønderborg, mail:  mona.sonderborg@outlook.com Mobil: 2810 6981 

Pris: hele seminaret 300 Dkk. Inkl. te og kaffe, og kage i pausen. forplejning 100,00 Dkk   Arr. Nr. 2024-807 

Adresse: Foreningen DOF Vendepunkt c/o Antroposofisk Kulturhus Rosenvangs allé 251A 8270 Højbjerg (Aarhus)

Diane Vincentz * 1959 i Chicago. Efter nogle års aktivitet i landbruget uddannet eurytmist i 1985. Efterfølgende flere års intensivt kunstnerisk og pædagogisk arbejde som eurytmist i Schweiz, Tyskland og USA. Diane Vincentz arbejder i dag som praktiserende behandler og udvikler af ABR-behandlingsmetoden*.  Mange års beskæftigelse med Social tregrening førte til grundlæggelsen af Reclaimed Society og ICT (Irrevocable Covenant Trust) – begge med det formål at understøtte etableringen af tre-greningen her på jorden.  * ABR metoden – Advanced Biomechanical Rehabilitation 

Dags- og tidsplan 

Fredag 31. maj 2024

16.30 – 17.00 ankomst og kaffe 

17.00 – 18.30 Overordnede betragtninger i forhold til jeg`ets centrale udfordrende opgaver som et redskab til forvandling.  Fortsættelse af en fælles kontemplativ samt meditativ fordybelse i Gamle Saturn, Gamle Sol, Gamle Månen og de nuværende jordiske tilstande.  Det vil hjælpe til at få jordforbindelse i forhold til den nuværende udvikling.

18.30 – 19.30 aftensmad 

19.30 – 21.00   Indblik i og meditativt arbejde med grundstens-meditationen som grundlag for en indre oplevelse af den reale tre-delte åndeligt/fysiske sfære.  Jeg`ets potentiale og opgave med hensyn til at begribe denne indre proces, såvel som udfordringerne i forbindelse med den sociale udvikling.

Lørdag 1. juni 2024  

 9.30 – 10.00 ankomst og kaffe 

10.00 –11.15 O menneske – du lever i dit hjerte-lunge slag. Meditativ fordybelse med henblik på at frembringe en indre oplevelse af retslivets sandfærdighed.

11.15-11.35 kaffepause 

11.35 – 12.45 Seminaristisk samtale om retslivets fornyelseskræfter.  Hvad er konsekvenserne af en lighed i retslivet? Hvad er ”ret”.  Historiske perspektiver – jurisdiktioner, privat/offentlig, germansk ret, osv.

12.45 – 13.45 middagsmad 

13.45 – 15.00 Ud fra hvilke kræfter burde næringslivet organiseres? Helbredelse af overproduktion og jeg`ets indre forvandling 

15.00 – 15.30 kaffepause 

15.30 – 16.45 En retfærdige fordeling af næringslivets produkter forlanger en fornyelse af betalingsmidler. 

16.45 – 17.00 kort pause 

17.00 – 18.15 Hvilke kræfter slumrer i menneskeheden og burde frigøres i et frit åndsliv. Konsekvenserne af at disse kræfter tilbageholdes og ødelægges.

18.15 – 19.15 aftensmad 

19.15- 19.45 hus-koncert – medbragte sange, digte eller instrumentalmusik 

19.45 – 21.00 Det frigjorte åndslivs fornyende kilde som udformer af det sociale liv. Kapital og ånd – er èn og detsamme ting

Søndag – 2. juni 2024

09.30 -10.00 ankomst og kaffe 

10.00 – 10.30 fælles eurytmi og kort meditation 

10.30 – 13.00 Samspillet mellem konsumenter og producenter – Hvordan dannes associationer? Iværksættelse af associativer i næringslivet.  Her vil vi igen arbejde med henblik på at igangsætte konkrete initiativer.  Det er vigtig, at alle deltager med henblik på at opnå en oplevelse af, hvad en associativ process konkret indebærer set ud fra weekendens erfaringer. 

Hvis nogle har egne konkrete initiativer, som man gerne vil dele ellers diskutere med andre og evt. arbejde videre med på seminaret, kan man forud for seminaret gerne henvende sig til Diane Vincentz på diane@reclaimed-society.org – Mobil 28608596 

Inspiration til introduktion til seminaret for dem, der ønsker at være lidt forberedt, findes i den lille bog  ”Eksistensgrundlag for samfundets fornyelse” der kan erhverves i butikken ’Ametyst’, Klostergade 5, 8000 Århus C eller bestilles på hjemmesiden: http://www.reclaimed-society.org 

Jegets spirituelle udfoldelse og tre-greningens vej mod social fornyelse

1 mar / 16:30 – 3 mar / 13:00

Weekend Seminar
Antroposofisk Kulturhus, Århus
Rosenvangsalle 251
Højbjerg, 8270

Fredag 01.03 kl. 16:30 til
søndag 03.03. kl. 13:00
Ved Diane Vincentz

De fleste mennesker, der stræber efter en spirituel udvikling, formår ikke at løfte sig op til en klar bevidsthed om, hvorvidt deres egne indre fremskridt står i en direkte forbindelse med en fordybelse i og frembringelse af en fundamental social fornyelse.
Det var et dybt indblik i de reelle kræfter, som virker i det sociale liv, som førte Rudolf Steiner til at formulere, hvad der bliver kaldt for Social Tre-grening som en nødvendig udvikling af sociallivets udformning. Denne ”tre-leddet” spirituelle impuls stammer fra åndelige sfærer, der allerede for længst er blevet forberedt. Den ligger slumrende i os. Samtidig har utallige udtalelser såsom: ”Indtil menneskeheden har besluttet sig til en indførelse af social tregrening, vil samfundet fortsat glide i afgrunden” vist sig, efter hundrede år, på ingen måde at være en overdrivelse.
Centralt for begge, den indre menneskelige og sociallivets fornyelse, er menneske-jegets væsen. I seminaret udforskes jegets indre svar på den moderne, ikke-humane og samfundsmæssige eksplosive udvikling.

Oplægget indebærer emner som:

  • jegets udvikling står med et tveægget sværd. Kan vi gribe denne udfordring?
  • åndslivet som samfundets frugtbare jord og bærende kraft
  • produktion og erhvervslivets sammenførende opgave
  • historiske aspekter i forhold til den kultur-periodiske samfundsmæssige udformning
  • Germansk lov, Lex Mercatoria – Handelslov o.a.
  • betalingsmidlers egentlige sandfærdige opgave og funktion
  • indre retfærdigheds oplevelse er retslivets fornyelseskraft

Seminaret består af både oplæg og samtaler, kunstneriske indslag og korte meditationer til emnet.
Tilmelding senest 09.02 hos Mona Sonderborg Tompkins, mail: mona.sonderborg@outlook.com Mobil: 2810 6981
Pris: Hele seminaret 300 kr. inkl. forplejning (Fredag: 100 kr. / lørdag 200 kr. / søndag 50 kr.) Arr. Nr. 2024-601

Diane Vincentz * 1959 i Chicago. Efter nogle års aktivitet i landbruget uddannet eurytmist i 1985. Efterfølgende flere års intensivt kunstnerisk og pædagogisk arbejde som eurytmist i Schweiz, Tyskland og USA. Diane Vincentz arbejder i dag som praktiserende behandler og udvikler af ABR-behandlingsmetoden. Mange års beskæftigelse med Social tre-grening førte til grundlæggelsen af Reclaimed Society og ICT (Irrevocable Covenant Trust) – begge med det formål at understøtte etableringen af tre-greningen her på jorden.

Dags- og tidsplan
Fredag 1. marts 2024
16.30 – 17.00 Ankomst og kaffe
17.00 – 18.30 Jegets centrale udfordrende opgaver. Kan vi tillade os at sove igennem denne udvikling?
18.30 – 19.30 Aftensmad
19.30 – 21.00 Samfundets behov for tre selvstændige sfærer og jegets opgave i den sjælelige udfoldelse

Lørdag 2. marts 2024
09.30 – 10.00 Ankomst og kaffe
10.00 – 11.15 Åndslivets bærende virkefelt ud-springer af det individuelle menneskes virketrang
11.15 – 11.35 Kaffepause
11.35 – 12.45 Hvem er det, vi producerer for? Hvilke behov skal egentlig styre næringslivet?
12.45 – 13.45 Middagsmad
13.45 – 15.00 Overproduktionens helbredelse og jegets indre forvandling
15.00 – 15.30 Kaffepause
15.30 – 16.45 Betalingsmidlets åndsbaserede essentielle opgave
16.45 – 17.00 Kort pause
17.00 – 18.15 Vores vej fra en drømmeagtig bevidsthed til Romersk ret. Hvad var og er Lex Mercatoria? Germansk ret
18.15 – 19.15 Aftensmad
19.15 – 19.45 Koncert
19.45 – 21.00 Fortsætter menneskeheden sin vej i afgrunden? Eller bevirker vi samfundets genopstandelse igennem vores jeg?

Søndag 3. marts 2024
09.30 – 10.00 Ankomst og kaffe
10.00 – 10.30 Fælles eurytmi og kort meditation
10.30 – 13.00 Samspillet mellem konsumenter og producenter.
Hvordan dannes associationer?
Iværksættelse af associativer i næringslivet?

Der bliver arbejdet med dette spørgsmål ud fra nogle konkrete initiativer, der delvist er igangsat. Hvis nogle har egne konkrete initiativer, som man gerne vil dele med andre og evt. arbejde videre med på seminaret, kan man henvende sig til Diane Vincentz forud for seminaret på diane@reclaimed-society.org eller Mobil 2860 8596

Inspirerende forberedelse til seminaret for dem, der ønsker at være lidt forberedt, findes i den lille bog ”Eksistensgrundlag for samfundets fornyelse” der kan erhverves i butikken ’Ametyst’, Klostergade 5, 8000 Århus C eller bestilles på hjemmesiden: reclaimed-society.org

Tidligere gennemførte Seminare:

Tregreningen er Vejviser for Fremtidens Samfund

Reclaimed Society and Irrevocable Covenant Trust Activities

James Hubbel

Dear Friends of Reclaimed Society and the ICT!

It has been quite a while since I wrote – however this is not due to inactivity. 

The ICT initiative group has been meeting weekly to consolidate the organization. 

We are very thankful for all the amazing support and quite encouraged by what has been accomplished – despite hurdles and difficulties arising.

In the last weeks there have many requests for seminars, and the seminar and workshop schedule for the next few months is below. Please note the dates, and inquire if you have questions.   

In the next days and weeks, we will send out the single more detailed invitations about each event. Early registration is always an organizational help! 

The Eksistensgrundlag for Samfundets Fornyelse – which many of you have ordered has been published again in a carefully edited version and with a few additions.  Our thanks goes to many who helped with this project and especially to Lars Thor Schmidt for his countless hours of work in making this possible.   

Orders for the book can be placed here:  https://reclaimed-society.org

If you are in Aarhus, the book is now available  at Ametyst Butik, Klostergade 5, 8000 Aarhus C. (save porto) 

Or you can pick one up at a seminar.  If you wish to sell copies, please contact us. 

*****

Det nuværende sociale kaos, som eskalerer i et ubegribeligt omfang omkring os, og som vi alle er vidne til, er et direkte resultat af menneskets manglende evne til at iagttage de konkrete sociale kræfter, der i virkeligheden eksisterer.  I øjeblikket mærker endnu flere mennesker, at samfundet behøver fornyelse. Men af hvilke kræfter kan en fornyelse udspringe?

Seminaret bidrager med en vejledning til en håndgribelig forståelse af de sociale kræfters konkretevæsen og virke, på en sådan måde, at samfundets indre dynamik synliggøres, således at fornyelsesprocesserne kan udspringe heraf.

Dates and Times Location and Organizer Short Description 
15 October 2022 9:30-20:30  Tønsberg, Norway  Taranrødveien 84, 3137 Sem  Solidaritæt 21 and Cogito One day seminar, with one workshop- working day following. 
31 October 2022 at 19:00 Svendborg  Lene Høffner Frihedslisten Evening lecture  Samfundetsfornyelse men på hvilke vej? 
5. and 6. November 2022  Karl Steffen Olsen  Bagervægnet 2D, Sæby,4270 Høng  Tilmelding: 29784717 eller karlsteffenolsen@gmail.com   senest 31. okt2 day weekend seminar. On day two we will concentrate on working on the understanding which leads forming the “associative sammenslutninger”. 
13 November 2022, 13:00 – 17:00 Friland – i Frilands fælleshus RAVNEN.  Ravnen 4, 8410 Rønde  Alan Pauel BjerreAfternoon seminar as an introduction to the “tre-grening” ideas. 
10 December 2022, 9:30 -21:00  Irrevocable Covenant Trust and Reclaimed Society  Horndrupvej 36, 8660 Skanderborg Seminar and meeting for both members of the ICT and those who are interested in joining as members.. 
20-22 January 2023 Foreningen DOF Vendepunkt
Antroposofisk Kulturhus
Rosenvangs allé 251
8270 Højbjerg (Aarhus)   
Tregreningsweekend – en vejviser for fremtidens samfund  

Udgangspunktet bliver en nuanceret iagttagelse af samfundet som en levende organisme, bestående af menneskers indbyrdes sociale forhold, med tre forskellige hovedgrene, som hver især stræber imod selvstændigheden til at virke ud fra sine egne kræfter.

     Kind wishes to all and I hope to meet you again soon!   
Diane Vincentz   

Seminar og samtale dag i Tåning

Udforskning og praktisk virke i den nuværende manifestation af Reclaimed Society og den Irrevocable Covenant Trust (ICT.)  – lørdag 2. juli 2022 9:30 – 17:00

Kære Reclaimed Society og ICT Venner og Medlemmer!
De fleste opmærksomme mennesker vil bemærke en dybtliggende fornemmelse af, at samfundet burde fornyes. Samtidig vil det være svært at afgøre, hvilke kræfter sådan en fornyelse skal vokse ud af.

Hvordan kan denne fornyelse af samfundet igangsættes på en fri og utvungen måde, så fornyelsens impulser kan udfolde sig og blive virksomme?

Hvis den hidtidige hierarkisk styrede tvang over vore medmennesker skal erstattes af kræfter der respekterer det enkelte menneske, så må kærlighedens principper træde til, men hvordan kan kærlighedens kræfter udfolde sig og være virksomme i samfundet?

Bag urtankerne der ligger til grund for tregreningens ydre begreber finder man kærligheden som den altfavnende, drivende og virksomme kraft der kan imødekomme menneskehedens nuværende udviklingsbehov og krav.

Disse tanker bliver udgangspunktet for seminaret, der vil føre til et fælles arbejde med spørgsmål, udforskning og praktisk virke i den nuværende manifestation af Reclaimed Society og den Irrevocable Covenant Trust (ICT.)

Vi glæder os at ser jer!

Diane Vincentz

Program

9:30 ankomst og kaffe 9:30 – 10:00 – opstart med meditation som en invitation til en indre opdagelse af de tre selvstændige sfærens virkninger i sit eget væsen.
Resten af dagen vil vi beskæftige os med spørgsmålet om hvordan tregrenings tankerne kan forvandle vores indre forståelse så at det kan udfolde sig i konkrete handlinger.
Der vil indgå oplæg, refleksionsrunde og arbejdsgrupper til diverse emner og forslag.
Dagen slutter 17:00

Hvornår: lørdag 2. juli 2022

Hvor: Horndrupvej 36, 8660 Skanderborg – (parkering ved kirken og indgang i venstre side af bygning overfor)

Tilmelding – Helst inden fredag den 1.07.2022 kl. 14:00 – diane@reclaimed-society.org Omkostninger for dagen: 150,00 dkk inklusive te, kaffe og let forplejning til middag Ved behov betal hvad der er muligt! Betaling – mobile pay – 26 70 82 60 – husk at skrive navn

Tregreningen er Vejviser for Fremtidens Samfund

29. maj 2022 – 9:00 – 16:30

Mindsteps
Hørkær 22, st.
2730 Herlev

Tilmelding på sms  28 60 85 96
senest dagen før/ gerne tidligere  
Omkostninger – 250,00 kr.

Det nuværende sociale kaos, der eskalerer omkring os, og som vi alle er vidne til, er et direkte resultat af menneskets manglende evne til at iagttage de konkrete kræfter, der i virkeligheden eksisterer. Seminaret vejleder til en håndgribelig forståelse af de sociale kræfters konkrete væsen og virke på en sådan måde, at samfundets indre dynamik synliggøres, således at fornyelsesprocesserne kan udspringe heraf.


Søndag d. 29.05.2022

  9:00 –   9:30 Ankomst og kaffe

  9:30 – 10:30     Den sociale fornyelse kan kun afspejle menneskets væsen

10:30 – 11:00    Samtale

11:00 – 11:15 Pause

11:15 – 12:30   Den sociale fornyelse udspringer fra menneskets indre – Ånds- og
Kulturlivets frigørelse – Inklusive samtale

12:30 – 13:30 Pause

13:30 – 14:30   Rets livets genoprettelse ud fra erkendelse af menneskets iboende Ret

14:30 – 15:00   Samtale og øvelse

15.00 – 15:15  Pause

15:15 – 16:30 Grundlaget for næringslivet er hvordan vi tager vare på menneskets behov

16:15 – 16:30  Samtale og fremstilling af ICT – Irrevocable Covenant Trust – en grundsten
på vejen til samfundets fornyelse.

NB! Som forberedelse anbefales bogen «Eksistensgrundlag for Samfundets Fornyelse» der er at finde som download på engelsk: https://reclaimed-society.org


250,00 kr. Mobile pay: 26 70 82 60 (Husk at skrive dit navn)
eller kontant ved ankomst  

DET FRIE MENNESKE

København 2. MAJ KL. 09.30 – 3. MAJ KL. 17.30

Invitation til to transformerende og expansive udviklingsdage.

På programmet har vi bl.a følgende spændende talere:

Cal Washington: Grundlægger og leder af Inpower Movement.
Inpower Movement er en verdensomspændende organisation, som hjælper folk til at blive frie mennesker og tage autoriteten og poweren hjem.

Diane Vincentz: Forgangskvinde for Reclaimed Society samt medforfatter til bogen ”Eksistensgrundlag For Samfundets Fornyelse”. Diane har en bred viden omkring samspillet mellem mennesker og samfund og har bl.a. gennem mange år dykket dybt i Rudolf Steiner indsigter på emnet.

Ole Bjerg: Underviser, sociolog og forfatter til bogen ”Gode Penge” samt medstifter af www.denyepenge.dk. Ole har dyb indsigt i, hvordan den finansielle verden hænger sammen, og kan bl.a. fortælle os om sammenhængen mellem suverænitet og økonomi.

Uffe Jonas: Forfatter, foredragsholder og visdomsbærer af Grundtvigs filosofi, kosmologi og spiritualitet. Uffe Jonas har en særlig evne til at understøtte udviklingsprocesser i et specifikt deltagerforum, da han mærker feltet og har ordet i sin magt.

Dagene byder også på et musikalsk indslag af musikeren Sander, som med sin smukke stemme og budskab om frihed og kærlighed har en særlig evne til at åbne hjerter og skabe transformation i det indre.

Praktisk:
Eventet finder sted i København
– Mandag d. 2. maj fra 9.30 til 21.30 samt
– Tirsdag d. 3. maj fra 9.30 til 17.30.

Prisen for dette lukkede forum er kr. 1.050,- pr. person inkl. fuld forplejning. Betaling går ubeskåret til leje af lokaler, mad samt transportudgifter og mindre donationer til talerne.

Tilmelding:
Du tilmelder dig og modtager nærmere info ved at sende en mail til maria.harrestrup@gmail.com.
Tilmelding gælder for begge dage.

Vi glæder os til at se jer 🙂

Mange Kærlige Hilsner,
Maria, Missona, Sofia og Mona. 

Sosial tregrening som veiviser til fremtidens samfunn

SEMINAR 13.-15.05 med Diane Vincentz
Josefines gate 12 Oslo

Forum Cogito har invitert Diane Vincentz fra Danmark til å holde dette seminaret om sosial tregrening. Foredragsholderen vil ta utgangspunkt i Rudolf Steiners tanker om tregrening, slik de er utformet i boken Tregrening, skrevet rettetter 1.verdenskrig. I seminaret diskuteres Steiners tanker om en nyorganisering/omgruppering av samfunnsfunksjonene for å la dets tre funksjonsområder, kulturliv, rettsliv og næringsliv organiseres etter hvert sitt prinsipp; dvs. henholdsvis frihet, likhet og brorskap. Han kalte sin idé «tregrening av den sosiale organismen»også den som en spirituell impuls til en ny samfunnsorden med større individuelt ansvar. Hvilket samfunn trenger vi nå og i fremtiden? Hvordan skape det? Det er spørsmål som søkes belyst, drøftet og besvart på dette seminaret.

Diane Vincentz har bakgrunn fra agrikultur, eurytmi og arbeid med psykisk utviklingshemmede. Hun er en ivrig forkjemper for sosial tregrening, bl.a. gjennom den internasjonale organisasjonen ICT, som står for The Irrevocable Covenant Trust for Social Renewal. Nettsiden Reclaimed-society.org støtter et fritt kulturelt åndsliv – uten noen grenser. Hun viser til en uttalelse av Hippokrates som sier mye om endringer over de siste to årene mht. statens og næringslivets grep om helsespørsmål der åndslivet knapt har kommet til orde:

Enhver intelligent person må – ved å tenke at helse er av den aller største verdi for oss mennesker – ha den personlige forståelse som er nødvendig for å hjelpe seg selv under sykdom og være i stand til å forstå og bedømme hva leger sier og hva de tilfører kroppen, og være kjent med dette i en grad som er rimelig for en legperson.

Foredragsholderen har utgitt flere sakprosabøker, og hun er taler, foredrags- og seminarholder. Diane har i over 40 år arbeidet med Rudolf Steiners innsikter og betraktninger av samfunnstukturene. Hun har holdt taler ved frihetsdemonstrasjoner i København/Århus og opprettet flere arbeidsgrupper som har resultert i boken: Eksistensgrunnlaget for samfunnets fornyelse. Hun snakker dansk og engelsk.

.

Seminaret vil begynne med et innledende foredrag om sosial tregrening fredag kveld 13.5, deretter tre økter à 1,5-2 timers seminar og workshop lørdag 14.5, og et avsluttende foredrag 15.5 om ICT. Det vil bli kunstneriske øvelser og bidrag underveis, bl.a. med konsert lørdagen, inspirert av Bertholt Brechts moritater.

Vi ber dere om å holde av helgen. Vi skal utarbeide et detaljert program som dere kan få tilsendt ved å sende en e-post til tidsskriftet@cogito.no. Kom gjerne med ønsker/innspill til seminaret som er under planlegging. Det legges også opp til at vi som Forum kan bli delaktig i den internasjonale bevegelsen.

Påmeldingsfrist: 1.5 til Knut Arild Melbøe: 986 66 898 eller Nina Myking: 906 68 426

Tregreningen som Håndgribelig Vejviser for Fremtidens Samfund

Søndag d. 30. januar 2022 
Kl. 10 – 12.30 og 13 – 15.00 (til 16.00 hvis stemning for det) 
Sted: Bellingevej 105,  
5250 Odense 
Medbring egen frokost/madpakke/
drikke/ bestik 
Pris: kr. 75,- ved indgang (kontant/MP)

Mange tak til Christian Schneefeld og Stjerne Dalsgård som inviterer til følgende arrangement 
søndag 30. januar, 2022 i Odense:

Pludselig hører man fra forskellige psykologer, forskere og videnskabsmænd og -kvinder tale om ”free floating fear” eller ”frit flydende angst” – og de negative virkninger, som ”free floating fear” har på hele samfundet.  I dette forhold er det klart at den helt almindelige videnskab påstår, at usynlige kræfter har en massiv virkning på samfundet – nok til at fremkalde en massehypnose eller hvad der bliver kaldt ”mass formation”.  De påstår også, at teknikken for målrettet at kunne gennemføre sådan en masse psykose, allerede har været virksom i samfundet i de seneste år.

Men hvis angst kan udløse en massiv negativ virkning på samfundet, hvilke virkninger kan frihed, lighed og broderlighed bevirke, når disse kræfter på en gennemskuelig måde bliver bragt til virksomhed i samfundet?  Hvordan kan frihed, lighed og broderlighed frigøres med henblik på samfundets helbredelse? Og hvilke strukturer kræves der for at frigøre disse positive kræfter?

I seminaret afdækkes, hvordan disse usynlige kræfter vil medvirke til en fornyelse og genopståen af samfundet, når man forstår hvordan disse kræfter kan kultiveres til gavn for hver mand, kvinde og barn.

Diane Vincentz vil også fortælle om Reclaimed Society og The Irrevocable Covenant Trust (Ubrydelig Pagt Fond) – et initiativ til realisering af Samfundets Tregrening.

Diane har i over 40 år arbejdet med Rudolf Steiners indsigter i og betragtninger af samfundsstrukturerne.

Tregrening af samfundet: næringsliv – retsliv – kunst og kultur.

Holdt taler ved friheds-demonstrationer i København/Århus – oprettet flere arbejdsgrupper, der har resulteret i bogen: “Eksistensgrundlaget for Samfundets Fornyelse”.

Tilmelding: 28.1.2022

Stjerne Dalsgård – mob.: 60662641

Christian Schnefeld – mob.: 21261159

Tregreningen som Virkningsfuld Vejviser for Fremtidens Samfund

13 Januar 2022 – kl 19:00
Nordlundvej 105,
7330 Brande

foredrag med mulighed for samtale ved
Diane Drake Vincentz

Tilmelding på sms
41 16 48 42
senest dagen før.

Man kan fra forskellige psykologer, forsker og videnskabsmænd og kvinder pludseligt hører
dem tale om ”free floating fear” -eller ”frit flydende angst” – og virkningerne som ”free
floating fear” har på hele samfundet.

I dette forhold er det klart at den helt almindelige
videnskab påstår at usynlige kræfter har en massiv virkning på samfundet – nok til at
fremkalde en masse hypnose eller hvad der bliver kaldt ”Mass formation”.

Hvis angst kan udløse, en massiv negativ virkning på samfundet, hvad kan frihed, lighed og
broderlighed bevirke? Hvordan kan disse kræfter frigøres til samfundets helbredelse?
I foredraget afdækkes hvordan usynlige kræfter vil virker til en fornyelse og genopstandelse
af samfundet når man forstår hvordan disse kræfter kan kultiveres til gavn for hver mand,
kvinde og barn.

Diane Vincentz vil også fortælle om Reclaimed Society og The Irrevocable Covenant Trust
(Ubrydelig Pagt Fond) initiativ til realisering af Samfundets Tregrening.

SOCIALLIVETS MYSTERIUM

Søndag den 2. januar 2022 kl. 11:45
Kristensamfundet – Bergensgade 14, 8200 Aarhus N

Kosmiske kræfter, som er virksomme i naturen, kan først komme til udfoldelse i sociallivets interaktioner og udformninger, når sløret, der ligger over disse kræfter, bliver løftet. Disse kosmiske kræfter er allerede lagt ind i menneskers hjerte og søger forløsning gennem jegets indsigt og handling.

Tre-grenings ur-tankerne, som Rudolf Steiner har beskrevet dem, virker forvandlende og baner vejen for samfundets nutidige fornyelse.

Oplægger af Diane Vincentz giver indblik i nuværende initiativer og aktiviteter til realsering af disse impulser som indledning til yderligere arrangementer.

Stephan Frister


Min BLOG tilbyder et indblik i seminarets indhold og mål.

RECLAIMED-SOCIETY.ORG – This site is about uncovering the Three Social Sectors of the Threefold Social Order

Reclaimed-Society and Establishment of the Three Sectors Blog. Each man, woman and child is a sovereign being, we are born sovereign and have intrinsic sovereignty. God gave man Dominion. How do we access the highest realms in our search for a renewed process of conceiving the long overdue true transformation of Society…
reclaimed-society.org

Jeg glæder mig til at møde jer!    
Diane Vincentz

***

Tidligere gennemførte Seminare

Arbejdsgruppe

 14. 15. 16 maj Kl. 9:30 – 17:00 – Tåning / Skanderborg

På disse dage fortsætter vi vores udarbejdelsen af en decentraliseret
tregrenings-struktur ud fra hvor tids behov i Danmark. 

14. maj Rets livet – vi forsætter arbejde på en eksistensgrundlag for retslivets fornyelse

15. maj Nærings og økonomiske liv  – med accent på penge og bankvæsen

16. maj Kultur livet – Initiativer skoler og sundhed

Omkostninger: 150,- kr. per dag/400,- kr. for tre dage. Mad, kaffe, te og snaks – 70,00 kr. per dag.

Tilmelding frem til 11. maj

SAMTALE SEMINAR


11. juni kl. 19:00 – 21:00  til  12. juni Kl. 9:30  – 17:00  København

Vi befinder os i en apokalyptisk tid af legendariske og episke proportioner der forlanger vores dybeste opmærksomhed, forståelse og handlinger. Samtidigt er det afgørende at forstå at den verdenssituation vi nu står i er intimt forbundet med os selv. Den tid er forbi hvor samfundsstrukturerne og vort indre bliver betragtet som to separate ting. Når vi er opmærksomme på, at alle mennesker besidder en iboende naturret og et ansvar for selv at udforme en social livs-struktur, der afspejler vores oprindelige væsen, bliver vejen tydelig.

Samfundet har for længst mistet sit forhold til menneskets indre udviklingsbehov – men samfundet kan fornyes hvis man finder det rigtige lægemiddel til behandlingen.

Indsigten i den kraftfulde indre dynamik der ligger i begreberne Frihed, Lighed og Broder-kærlighed, bliver tydelig når man ved hvordan de kan anvendes i sociallivets fornyelsesprocesser. Hvert eneste af disse begreber er udtryk for dynamiske kræfter der er i besiddelse af sine egne kvaliteter og helsebringende kraft.

Rudolf Steiner fremlagde tregreningen af samfundet som en livsnødvendighed og denne nødvendighed har aldrig været mere aktuel end i dag. Kendskabet til tregreningen åbner det indre blik for vores egen spirituelle oprindelighed – ligesom det er et helt konkret ”værktøj” til samfundets fuldstændige forvandling.

Omkostninger 350,- kr.

*

26. April 2021

Dear Friends of Reclaimed Society!

During these past few months, there have been several weekend meetings and the Reclaimed Society movement is gaining momentum. Many are beginning to feel that the Impulse to organize, differentiate and structure the Society around us with respect to the three Independent Spheres is  
not only inspiring, but moral, spiritual and practical all at once.

At the same time working with the Threefold Impulse gives us courage and inspiration to move forwards.

The realization that the structure and organization of the social life needs to originate with the highest moral and spiritual of goals is not an abstract idea.

The ancient Greek language could differentiate between three types of Love for which they had three words:  Eros, Philos and Agape being sensual love, brotherly love, and unconditional love and charity for one’s fellow man.

Agape has also been described as “the love of God for man and the love of man for God”.

Reclaimed Society understanding teaches us that we can bring this deep unconditional love as the essential tool in the act of structuring the society in which we live together through the realization that “Agape” differentiates and manifests itself clearly as:

  • Freedom as the structure of the Spiritual and Cultural life
  • Equality as the substance motivating all law and state forms
  • Brotherhood and altruism as the structure within the economic life

Grasping the structure for reclaiming society brings courage and momentum for the next steps.

The next meeting will be in Copenhagen on Sunday
2nd of May 2021 from 9:30 – 17:00.

Costs: 150.00 Danish Crowns

Following we will meet in Skanderborg at the Taaning address on
16th May 2021 from 9:30-17:00.

Costs: 150.00 Danish Crowns

(There is a possibility for a longer meeting on the 13th and/or 14th if some of you would wish to work over the Ascension days.  Please let me know soon if you would like to participate then!)

Please let me know if you wish to participate.

Sofia Vincent has offered to create a platform for us to share documents and ideas which we are starting to work on.  In a few days I will send more information about this platform for those who wish to join.

Kind wishes to all and I am looking forwards to the next meetings together with all of you!

Diane Vincentz

Reclaimed Society

Seminar og samtale i Ballerup
23. og 24. april 2021

Tregreningen som vejviser for fremtidens samfund

Vi befinder os i en apokalyptisk tid af legendariske og episke proportioner der forlanger vores dybeste opmærksomhed, forståelse og handlinger. Samtidigt er det afgørende at forstå at den verdenssituation vi nu står i er intimt forbundet med os selv. Den tid er forbi hvor samfundsstrukturerne og vort indre bliver betragtet som to separate ting.

Når vi er opmærksomme på, at alle mennesker besidder en iboende naturret og ansvaret for selv at udforme en social livsstruktur, der afspejler vores oprindelige væsen, bliver vejen tydelig.

Samfundet har for længst mistet sit forhold til menneskets indre udviklingsbehov – men samfundet kan fornyes hvis man finder det rigtige lægemiddel til behandlingen. 

Indsigten i den kraftfulde indre dynamik der ligger i begreberne Frihed, Lighed og Broderkærlighed, bliver tydeligt når man ved hvordan de kan anvendes i sociallivets fornyelsesprocesser. Hvert eneste af disse begreber er udtryk for dynamiske kræfter der er i besiddelse af sin egne kvaliteter og helsebringende kraft.  

Rudolf Steiner fremlagde tregreningen af samfundet som en livsnødvendighed og denne nødvendighed har aldrig været mere aktuel end i dag. Kendskabet til tregreningen åbner det indre blik for vores egen spirituelle oprindelighed – ligesom det er et helt konkret ”værktøj” til samfundets fuldstændige forvandling.

Hvornår: fredag 23. april kl. 19:00 – lørdag 24. april kl. 17:00

Program:

Fredag 23. april kl. 19:00-21:00

Sociallivet er et åbenbart mysterium som vi med bevidstgørelse kan nærme os. Fornyelses kræfter kan hvert enkelt  menneske finde i sig selv. Tregrenings Impulsen vækker vores indre forståelse for os selv og bevirker en decentraliseret, men sammenhængende, samfunds struktur – ud fra det individuelle menneskes suverænitet. 

Oplæg med efterfølgende samtale

Lørdag 24. april 2021

09:30 – 10.00 Ankomst og kaffe

10:00 – 10:20 Meditation til opdagelse af samfundskræfter

10:20 – 11:20 Germanener vidste at mennesket er født med
en iboende ret. Hvordan retslivet nyfødes ud af
menneskers hjertekræfter og kærlighed.

11:20 – 12:00 Spørgsmål og samtale om retslivet.

12:00 – 13:00 Middagspause

13:00 – 13:20 Eurytmi

13:20 – 14:20 Broderkærlighed som forvandlende kraft i de
økonomiske processer og næringslivet. Viden om
pengenes livscyklus som bytte-, investerings- og
gave-penge, transformerer bankernes opgaver.

14:20 – 15:00 Bearbejdning af økonomi og næringslivets
dynamiske begreber og bevægelser.

15:00 – 15:15 Pause

 15:15 – 16:15 Forståelse af kulturlivet som samfundets
egentlige produktive gren.

16:15 – 17:00 Inspirationer og samtale om kulturlivet.

17:00 –           Farvel-kaffe.

Sted:  Ballerup

Tilmelding: diane@reclaimed-society.org

Økonomi 300,00 Kr. inklusiv kaffe og te. (Kan forhandles.)
Betaling: Reg. Nr. 2640 Konto Nr.: 3484845688

Tilmelding frist – så snart som muligt. Når du tilmelde dig og betaler sendes en bekræftelse.

Min BLOG tilbyder et indblik i seminarets indhold og mål.


Jeg glæder mig til at møde jer!

Diane Vincentz